INFORMAČNÝ LIST PREDMETU | ||||||||||||||
Vysoká škola: Technická univerzita v Košiciach | ||||||||||||||
Fakulta: Fakulta baníctva, ekológie, riadenia a geotechnológií | ||||||||||||||
Pracovisko: Ústav zemských zdrojov |
||||||||||||||
Kód predmetu: 29000575 | Názov predmetu: GEO-Fberg-2.Nemecký jazyk IV. | |||||||||||||
Type, scope and method of learning activities: Course Type: Seminár Recommended scope of the course content (in hours): Full-time study (hours per week): 2 Part-time study (hours per semester): LS 26 Study Method: |
||||||||||||||
Počet kreditov: 1 | ||||||||||||||
Odporúčaný semester štúdia: LS | ||||||||||||||
Odporúčaný semester | Študijný program | Stupeň štúdia | Metóda štúdia | |||||||||||
Stupeň štúdia: 1. | ||||||||||||||
Podmieňujúce predmety: | ||||||||||||||
Podmienky na absolvovanie predmetu: Spôsob hodnotenia a skončenia štúdia predmetu: Klasifikovaný zápočet Priebežné hodnotenie (PH): Študent prospeje v PH a získa zápočet, keď splní podmienku získať min. 51% z 100%. priebežné testovanie (20 bodov) Záverečné hodnotenie (ZH): záverečný test (80 bodov) Celkové hodnotenie: CH je suma hodnotení získaných študentom za hodnotené obdobie. Celkový výsledok sa stanoví v súlade s vnútornými predpismi TUKE. (študijný poriadok, vnútorný predpis zásady doktorandského štúdia) |
||||||||||||||
Výsledky vzdelávania: Osvojenie pokročilých jazykových znalostí z príslušného cudzieho jazyka a postupné získavanie ďalších jazykových, sociálnych a interkultúrnych kompetencií zameraných na cestovný ruch (hotelierstvo, gastronómia, doprava) v rámci štyroch jazykových zručností – počúvania s porozumením, rozprávania, čítania s porozumením a písania. Nadobudnutie jazykových kompetencií v oblasti kariéry – žiadosť o zamestnanie, životopis, pohovor na výberovom konaní. Osvojenie komunikačnej stratégie v obchodnej korešpondencii. Vybudovanie, rozvinutie a upevnenie gramatického systému a odbornej slovnej zásoby. |
||||||||||||||
Stručná osnova predmetu: Dovolenkové trendy. Profesijný životopis. Wellness. Počasie. Objednávanie. Hotelový servis. Telefonovanie. Rezervácia. Komunikácia s hosťom. Sťažnosti. Korešpondencia: rezervácia a potvrdenie rezervácie. Geografia a turizmus. Romantická cesta. Zimná dovolenka. Jedlá a nápoje. Ostrovy. Korešpondencia: Reklamácia. |
||||||||||||||
Odporúčaná literatúra: Grunwald, A. Deutsch im Tourismus. Cornelsen, 2014. Born, K. a kol. Erfolgreich in Gastronomie und Hotellerie. Cornelsen, 2011. Lemcke, Ch. – Rohrmann, L. Grammatik Intensivtrainer A2. Langenscheidt, 2006. Ptak, M. Grammatik Intensivtrainer B1. Langenscheidt, 2010. Pilaski, A. a kol. Entdeckungsreise D-A-CH. Kursbuch zur Landeskunde. Langenscheidt, 2011. |
||||||||||||||
Odporúčané voliteľné súčasti programu: |
||||||||||||||
Jazyk, ktorého znalosť je potrebná na absolvovanie predmetu: | ||||||||||||||
Poznámky: Pre úspešné absolvovanie predmetu je potrebné získať zápočet. To v sebe zahŕňa účasť študenta na vzdelávacích činnostiach priamej výučby, na cvičeniach, ako aj samostatné štúdium a aj samostatnú tvorivú činnosť študenta pri spracovaní semestrálneho projektu na stanovenú tému, v stanovenom rozsahu, v stanovenom prevedení spolu 40 h časovej náročnosti práce študenta za semester. | ||||||||||||||
Hodnotenie predmetov: Celkový počet hodnotených študentov: 346 |
||||||||||||||
A | B | C | D | E | FX | |||||||||
23% | 27% | 18% | 16% | 11% | 5% | |||||||||
Zabezpečuje: prof. Ing. Andrea Rosová, PhD. |
||||||||||||||
Dátum poslednej zmeny: 01.09.2023 | ||||||||||||||
Schválil: osoba/osoby zodpovedné za študijný program | ||||||||||||||