INFORMAČNÝ LIST PREDMETU | ||||||||||||||
Vysoká škola: Technická univerzita v Košiciach | ||||||||||||||
Fakulta: Fakulta baníctva, ekológie, riadenia a geotechnológií | ||||||||||||||
Pracovisko: Ústav riadenia a informatizácie výrobných procesov |
||||||||||||||
Kód predmetu: 2119393 | Názov predmetu: Technológie elektronického podnikania | |||||||||||||
Type, scope and method of learning activities: Course Type: Cvičenie numerické Recommended scope of the course content (in hours): Full-time study (hours per week): 2 Part-time study (hours per semester): ZS 26/LS 26 Study Method: Prezenčná |
||||||||||||||
Počet kreditov: 2 | ||||||||||||||
Odporúčaný semester štúdia: ZS, LS | ||||||||||||||
Odporúčaný semester | Študijný program | Stupeň štúdia | Metóda štúdia | |||||||||||
2.rok ZS | Geoturizmus (GT_Ing_E_2023) Geoturizmus (GT_Ing_D_sk) |
2. 2. |
Prezenčná Prezenčná |
|||||||||||
2.rok LS | Geoturizmus (GT_Ing_E) | 2. | Prezenčná | |||||||||||
Stupeň štúdia: | ||||||||||||||
Podmieňujúce predmety: | ||||||||||||||
Podmienky na absolvovanie predmetu: Spôsob hodnotenia a skončenia štúdia predmetu: Klasifikovaný zápočet Priebežné hodnotenie (PH): Študent prospeje v PH a získa zápočet, keď splní podmienku získať min. 51% z 100%. Klasifikovaný zápočet Záverečné hodnotenie (ZH): Klasifikovaný zápočet Celkové hodnotenie: CH je suma hodnotení získaných študentom za hodnotené obdobie. Celkový výsledok sa stanoví v súlade s vnútornými predpismi TUKE. (študijný poriadok, vnútorný predpis zásady doktorandského štúdia) |
||||||||||||||
Výsledky vzdelávania: Predmet je zameraný na osvojenie základných pojmov informačných a komunikačných technológií, základných vedomostí, teoretických poznatkov a praktických zručností a umožniť ich osvojenie riešením praktických príkladov a vytvorením jednoduchého semestrového projektu vo forme webovej aplikácie. |
||||||||||||||
Stručná osnova predmetu: Základné vlastnosti, pojmy, konvencie a služby internetu, aktívne využitie služieb v prostredí OS Linux, práca s adresármi a súbormi. Základy HTML pri vytváraní stránok – práca s textom, nadpismi, odsekmi, obrázkami, zoznamami – tabuľky, rámce, formuláre. Kaskádové štýly a spôsoby ich aplikácie. Validácia dokumentu HTML. Interaktivita webovej stránky, úvod do PHP, základné pojmy a základy práce. Spracovanie vstupov z formulára formou ich opisu. Zostavenie odpovedajúceho vstupného formulára aplikácie a skriptu na jeho spracovanie. Vytvorenie výslednej webovej aplikácie formou prepojenia jednotlivých čiastkových riešení. |
||||||||||||||
Odporúčaná literatúra: 1. Frain, B.: Responsive Web Design with HTML5 and CSS: Develop future-proof responsive websites using the latest HTML5 and CSS techniques, 3rd Edition. Packt 2020. ISBN: 9781839211560, str. 408. 2. Thomson, L., Bodoff, S., Welling, L. : PHP and MySQL Developer's Projects. Pearson Education (US) 2020, ISBN: 0672327422, str. 624. 3. Powers, D.: PHP 7 Solutions. Apress 2019. ISBN 978-1-4842-4338-1. 4. Frisbie, M.: Professional JavaScript for Web Developers. John Wiley a Sons 2019, ISBN: 9781119366447. str. 1200 5. W3C schools., https://www.w3schools.com/ |
||||||||||||||
Odporúčané voliteľné súčasti programu: |
||||||||||||||
Jazyk, ktorého znalosť je potrebná na absolvovanie predmetu: slovenský | ||||||||||||||
Poznámky: Pre úspešné absolvovanie predmetu je potrebné získať zápočet a úspešne absolvovať skúšku. To v sebe zahŕňa účasť študenta na vzdelávacích činnostiach priamej výučby, na prednáškach, cvičeniach, ako aj samostatné štúdium a aj samostatnú tvorivú činnosť študenta pri spracovaní semestrálneho zadania/zadaní, projektu na stanovenú tému, v stanovenom rozsahu, v stanovenom prevedení spolu 60 h časovej náročnosti práce študenta za semester. | ||||||||||||||
Hodnotenie predmetov: Celkový počet hodnotených študentov: 880 |
||||||||||||||
A | B | C | D | E | FX | |||||||||
19% | 24% | 18% | 21% | 15% | 3% | |||||||||
Zabezpečuje: doc. Ing. Beáta Stehlíková, PhD. |
||||||||||||||
Dátum poslednej zmeny: 01.09.2023 | ||||||||||||||
Schválil: osoba/osoby zodpovedné za študijný program | ||||||||||||||